یه سلام ویژه به همه شما بروکا کنکوری های نازنین به ویژه داوطلبین عزیز کنکور 1402در رشته های مختلف.تو این سری مقالات میخوام شما رو برای انتخاب رشته کنکوری سراسری 1402آماده کنم.بنابراین تمامی دانشگاه هایی که میدونم پیگیر آمار و شرایط قبولی اونها هستین رو براتون معرفی میکنم و البته رشته هایی که در این دانشگاه ها مطرح تر و پر استقبال تر هستند رو هم برای شما به اشتراک میذارم. در این پست به معرفی دانشگاه علامه طباطبایی می پردازیم.
دانشگاه علامه طباطبایی به دانشگاه مولود انقلاب معروف است. این دانشگاه قدمتی ۶۰ ساله دارد. بعد از انقلاب اسلامی براساس جایگاه رفیع علوم انسانی و نیاز به ایجاد یک دانشگاه تخصصی در حیطه علوم انسانی و اجتماعی در کشور، از ترکیب مراکز آموزش عالی مستقل با عناوین دانشگاه، دانشکده ، پژوهشکده ، مدرسه عالی ، آموزشگاه عالی ، مؤسسه ، مرکز و سازمان که از سال ۱۳۳۷ به تدریج تاسیس شده بودند.
۲ مجتمع دانشگاهی با عناوین مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی و مجتمع دانشگاهی علوم اداری و بازرگانی تشکیل شد. در ۱۶ تیر ۱۳۶۳ براساس موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی ، از ادغام آن ها دانشگاه علامه طباطبائی تاسیس شد.
در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی در جایگاه بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و بهعنوان دانشگاه پیشرو در دستیابی به رشد و توسعه و دانش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی جامعه بوده است. بسیاری از چهرههای برجسته علمی، سیاسی از فارغالتحصیلان این دانشگاه بودهاند.
هماکنون دانشگاه علامه طباطبائی بهعنوان تنها دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی کشور با ۱۰ دانشکده و یک مؤسسه آموزش عالی فعال، یک پردیس تحصیلات تکمیلی، یک مرکز رشد و نه پژوهشکده و مرکز پژوهشی، در ۲۲۶ رشته و گرایش تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو میپذیرد.
دانشکده های دانشگاه علامه طباطبایی
دانشکده ادبیات فارسی وزبان های خارجی, دانشکده اقتصاد, دانشکده الهیات و معارف اسلامی, دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی, دانشکده حقوق و علوم سیاسی, دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی, دانشکده علوم اجتماعی, دانشکده علوم ارتباطات, دانشکده علوم ریاضی و رایانه, دانشکده مدیریت و حسابداری, مؤسسه آموزش عالی بیمه (اکو پردیس دانشگاهی شماره ۲ (ویژه تحصیلات تکمیلی خودگردان).
تمام رشته های ارائه شده در دانشگاه علامه طباطبایی علوم انسانی هستند و هیچ یک از رشته های پزشکی و رشته های ریاضی و فنی مهندسی در این دانشگاه ارائه نمی شوند.
رتبه جهانی دانشگاه علامه طباطبایی
در ادامه معرفی دانشگاه علامه طباطبایی ،شایان ذکر است که این دانشگاه در رتبهبندی جهانی وبومتریکس دارای رتبه ۷۳۹۴ است.
دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی
دانشکده علامه طباطبایی که پیش ازانقلاب ایران ۱۳۵۷به مدرسه عالی ترجمه معروف بوده است، در سال۱۳۶۲فعالیت آغاز کرد. امروزه این دانشکده دارای رشتههای:
زبان شناسی،زبان و ادبیات فارسی،فلسفه،زبان و ادبیات عربی،ادبیات انگلیسی، مترجمی زبان انگلیسی، مترجمی زبان فرانسه، مترجمی زبان اسپانیایی، ادبیات ترکی استانبولی وعلوم حدیث میباشد. این دانشکده در محله سعادت آبادخیابان علامه طباطبایی جنوبی واقع است.
گروههای آموزشی این دانشکده:
زبان و ادبیات انگلیسی ۱
مترجمی زبان انگلیسی
فلسفه
زبانشناس, علوم قرآن و حدیث, زبان و ادبیات روسی, زبان و ادبیات ترکی استانبولی, معارف اسلامی, مترجمی زبان فرانسه
زبان و ادبیات اسپانیایی, زبان و ادبیات فارسی, زبان و ادبیات عرب, زبان چینی
دانشکده اقتصاد
از ادغام سه دانشکده مرتبط با علوم بازرگانی واقتصاد در سال۱۳۶۲،دانشکده اقتصاددانشگاه علامه طباطبایی تأسیس شد. دانشکده اقتصاد دارای پنج رشته تحصیلی در دوره کارشناسی است:اقتصاد نظری،اقتصاد صنعتی،اقتصاد کشاورزی،اقتصاد بازرگانی وآمار.
در دوره کارشناسی ارشد رشتههای علوم اقتصادی، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، اقتصاد محیط زیست، آمار اقتصادی و اجتماعی، آمار ریاضی و ریاضیات مالی. و در دوره دکتری رشتههای اقتصاد نفت و گاز و علوم اقتصادی ارائه میشود. این دانشکده دارای ۵۰ عضو هیأت علمی و حدود ۲۰۰۰ دانشجو است و در خیابان احمد قصیر تهران واقع میباشد. لازم است ذکر شود که رشته اقتصاد نفت و گاز گرایش بازارها و مالیه نفت و گاز در مقطع دکتری اولین رشته تخصصی اقتصاد نفت و گاز در خاورمیانه میباشد.
دانشکده مدیریت
دانشکده مدیریت و حسابداری از اولین دانشکدههای تاسیس شده تحت عنوان دانشگاه علامه طباطبایی است. اخیرا دانشکده حسابداری و علوم مالی از آن انتزاع شده است. این دانشکده دارای رشتههای مدیریت(در گرایشهای جهانگردی، تکنولوژی، دولتی، بازرگانی، صنعتی، بیمه، فناوری اطلاعات، کارآفرینی، مدیریت شهری) است. این دانشکده درخیابان توانیر تهران واقع است.
بسیاری از اساتید مجرب و پیشکسوت مدیریت همچون دکتر مهدی الوانی، سید محمد اعرابی، محمود ضیائی، حمیدرضا ضرغام، افجه، حسین رحمان سرشت، مظلومی، فقیهی، زاهدی، کزازی، حنفی زاده، امیری، صدقیانی، ثقفی، باباجانی، محمود محمدیان و… از اعضا هیات علمی این دانشکده هستند.
حداقل رتبه مورد نیاز برای قبولی در این دانشگاه
در حال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی در جایگاه بزرگ ترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی کشور و به عنوان دانشگاه پیشرو در دستیابی به رشد و توسعه و دانش در حوزه علوم انسانی و اجتماعی کشور می باشد . بسیاری از چهره های برجسته علمی ، سیاسی ، اجرایی و چهره های ماندگار و بنیان گذاران دانش های مختلف انسانی و اجتماعی از فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده اند .
این دانشگاه دارای 11 دانشکده و یک پردیس خودگردان می باشد. و دانشجویان خود را از میان برترین های کنکور سراسری پذیرش می کند. هرچند هر ساله شرایط پذیرش در دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد. ولی به عنوان مثال در رشته روانشناسی که از رشته های پرطرفدار کنکور در سالیان اخیر بوده است. در کنکور سال 1400-99 در نیمسال اول 30 دانشجو که تعدادی از آنها خانم و تعدادی دیگر آقا می باشند ، پذیرش کرده است . محدوده رتبه قبولی روانشناسی دانشگاه دولتی علامه طباطبایی در کنکور 1400 در منطقه 1 حدود 250 و در منطقه 2 حدود 3015 و در منطقه 3 حدود 890 بوده است.
امیدواریم این مقاله که در آن به معرفی دانشگاه علامه طباطبایی پرداختیم،مورد توجه شما قرار گرفته باشد.