روش مطالعه دروس محاسباتی کنکور

روش-محاسباتی

سلام خدمت تمامی شما بروکا کنکوری های عزیز و دانش آموزان و داوطلبان آزمون سراسری 1402 در تمامی رشته ها.توی این مقاله می خوایم به روش مطالعه دروس محاسباتی کنکور بپردازیم.دروسی مثل ریاضی و فیزیک که اکثر داوطلبان کنکور، مخصوصا داوطلب های رشته تجربی به دلیل مطالعه درسی مثل زیست، کمی از فضای مطالعاتی این دروس فاصله می گیرند. و دائما نگران عدم پیشرفتشون توی این دروس هستند. در ادامه ما بهتون یک روش اصولی برای یادگیری این دروس ارائه می­دیم.که پیروی از این شیوه قطعا شما رو به سطح مد نظرتون توی این دروس می رسونه.

ریاضی و فیزیک روش مطالعه ی بسیار مشابهی دارند. به جز یک شاخصه که توی درس فیزیک هست .و ریاضی اونو نداره؛ که اون هم حفظیاته. اگه از این یک مورد فاکتور بگیریم، باقی بخش های این دو درس رو میشه با یک شیوه مطالعه کرد.

به طور کلی ریاضی صرفا یعنی تست زنی، در ریاضی چیزی تحت عنوان خواندن نداریم. یعنی مثل سایر دروس نیازی به انواع جزوه و درسنامه نیست .و برای درک بهتر مسائل باید تست های اون موضوع رو در تیپ های مختلف تمرین و مرور کنیم.

از کجا شروع کنیم؟

برای شروع مطالعه این دروس، بهتره تا از درسنامه کتاب کمک درسی کمک بگیرید. این درسنامه ها یک ویژگی خوب دارن اون هم اینه که تو ابتدای متن، چیزی که قراره بخونید رو براتون باز میکنه. و به نحوی مسیری که باید طی کنید رو نشونتون میده. اینطوری شما ناخودآگاه وارد موضوع میشید. خوندن این بخش باید اینقدر ادامه پیدا کنه .تا شما در مقام یک معلم بتونید اونو به یک دانش آموز فرضی به طور کامل آموزش بدید. یعنی باید در مفهوم اون درس به تسلط کامل برسید. توی بخش دوم درسنامه، مولف میاد و فرمول هایی که قراره باهاشون سر و کار داشته باشید رو معرفی می کنه .و یا یک سری تکنیک و روش محاسباتی بهتون یاد میده تا به وسیله اونا بتونید سریعتر به جواب برسید. این بخش رو هم مشابه بخش قبلی باید کاملا مسلط بشید تا بتونید اونو به کسی که هیچی از این مسائل نمیدونه آموزش بدید. وقتی توی این دو بخش به تسلط کافی رسیدید. باید بخش های مهم و حیاتی رو علامت گذاری کنید.

شاید براتون سوال بشه چرا همون بار اول اینکارو نکردیم؟

چون بار اولی که متن رو می خونیم به نظرمون تمامی نکات و مطالبش مهم میاد. و اینطوری کل کتاب رو باید علامتگذاری می کردیم.

تست زنی

در روش مطالعه دروس محاسباتی کنکور ، وقتی نکات مهم درس موردنظر مشخص شد، نوبت تست زنی می رسه. اینجا باید تست ها رو به چند دسته تقسیم کنید:

  • تست های زمان بر
  • تست های علامت دار
  • تست های مهم
  • تست های تیپ

تست­های زمان بر اون تست­هایی هستند که حل کردنشون تایم زیادی می­بره. و نیاز دارید وقت مرور یا سر جلسه آزمون، در صورتی که وقت اضافه آوردید بهشون مراجعه کنید .و حلشون کنید. تست­های علامت­دار هم تست­هایی هستند که بار اول پاسخ اشتباهی به اون­ها دادید. وقتی زمان مرور درس رسید، تست­های علامت­دار رو توی اولویت قرار بدید. و از اون­ها کارتونو شروع کنید. بعضی از تست­ها هم تست­های پر نکته هستند که ممکنه از نکات این تست، توی آزمون سوال طرح بشه. که می­تونید اونا رو با یک علامت مخصوص، مشخص کنید. دسته­ ی بعدی تست­های تیپ هستند که معمولا همشون از یک قالب و فرمولاسیون خاص تشکیل شدند .و فقط توی اعداد و پاسخ نهایی با هم تفاوت دارند. تست­های تیپ بهتون کمک می­کنه تا وقتی دارید مرور انجام می­دید.تعداد تستی که حل می­کنید از یک تیپ نباشه. و شما بتونید از چند تیپ مختلف سوالات رو حل کنید.

وقتی از این مرحله عبور کردید، به تست زنی زماندار میرسید. یعنی تعداد مشخصی تست رو باید در زمان مشخصی به جواب برسونید. توی این مرحله، شما توی بحث زمان، نه باید افراط کنید و نه تفریط. یعنی نه اونقدر زیاد برای خودتون وقت مشخص کنید که سرعت تست زنی شما رو کاهش بده .و نه اونقدر زمان رو کم در نظر بگیرید که بهتون استرس زمانی وارد کنه. یک زمان معقول و منطقی معین کنید که این زمان بسته به سرفصلی که شما دارید ازش تست می زنید تغییر می کنه.

نکات تست زنی

یکی از مهارت­های حل تست محاسباتی اینه که شما باید بتونید توی یک فضای کوچک اون سوال رو به جواب برسونید. چون سر جلسه کنکور شما اجازه همراه داشتن برگه جداگانه برای حل سوالات ندارید.و توی دفترچه هم فضای زیادی برای محسابات شما قرار ندادند. مورد مهم بعدی اینه که شما باید اول تست رو تا انتها حل کنید و بعد سراغ پاسخنامه برید و جواب رو چک کنید. جوابی که توی پاسخنامه هست رو حفظ نکنید و اونو چند بار برای خودتون حل کنید .تا مفهوم سوال رو درک کنید که توی مرور­های پیش رو، دوباره توی این تیپ سوال به مشکل بر نخورید. نکته ­برداری رو فراموش نکنید. حتما توی برگه­های جداگانه توی یک دفتر یا کلاسور نکات مهم اون مبحث یا فصل رو توی بخش جداگانه از مباحث دیگه بنویسید. این نکات می­تونن شامل فرمول­ها، نکات کلیدی و یا حتی بخش­هایی از سوال که اشتباه حل کردید باشند.

مطالعه حفظیات

این قسمت دروس محاسباتی رو بهتره تا چند روز مونده به روز آزمون مطالعه کنید. سعی کنید این مطالب رو کمی سریع تر از محاسبات بخونید. و بعد از مطالعه، بخش های مهم رو هایلایت کنید. در مطالعه ی بعدی فقط هایلایت ها رو مطالعه کنید .و نکات کلیدی اون رو توی حاشیه کتاب برای خودتون بنویسید. و در مرور بعدی بخش های هایلایت شده و حاشیه نویسی ها رو باهم بخونید. تا کاملا توی اون مبحث تسلط پیدا کنید.

چطور مرور کنیم

نحوه ی مرور این دروس، معروف به مرور تست محوره. یعنی چی؟

یعنی بر خلاف زمان مطالعه که ابتدا سراغ درسنامه می رفتید، توی مرور اول باید تست بزنید و بعد به سراغ درسنامه، هایلایت ها و حاشیه نویسی ها برید. توی مرور باید از سوالاتی که نشان دار شدند استفاده کنید. در نهایت وقتی مرور به طور کامل انجام شد، برای اینکه مطمئن بشید اون موضوع رو کاملا به خاطر سپردید، می تونید توی اون مبحث از خودتون یک آزمون جامع زمان دار بگیرید.

سخن پایانی

بحث روش مطالعه توی هر درس، اهمیت بسیار زیادی داره و اگه درست انجام بشه می تونه شما رو به هدفی که توی اون درس دارید برسونه. ما سعی کردیم توی این مقاله سوالات احتمالی شما درباره روش مطالعه دروس محاسباتی کنکور رو پاسخ بدیم امیدوارم با رعایت این نکات بهترین نتیجه رو توی کنکور سراسری 1402 داشته باشید.

دکتر احسان جلالی

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://brocakonkur.com/?p=9036
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
3.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اگر میخوای یک جلسه مشاوره رایگان با تیم بروکاکنکور داشته باشی،فرم زیر رو پر کن♥

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x