10 راهکار طلایی برای افزایش تراز آزمون + نکات کاربردی پیشرفت آزمون

افزایش تراز

یکی از مواردی که داوطلبان کنکوری همیشه به دنبال اون هستن، پیشرفت آزمون است. به طور کلی یکی از مهم‌ ترین دغدغه‌ های یک داوطلب کنکور، راه های بهبود بخشیدن به تراز آزمون های آزمایشی هست. بالابردن سطح تراز برای داوطلبان کنکور به صورت تصادفی اتفاق نمیفته. راه و روش‌ های خاص خودش رو داره و در این مقاله قراره 10 راه برای افزایش تراز آزمون به شما معرفی کنم.

فهرست مطالب

برنامه ریزی

اگه شما چند آزمون پشت سر هم رو با یک برنامه مطالعه کردین و پیشرفتی نداشتین، بهتره تا برنامه ریزی خودتونو تغییر بدین. شما باید با یک برنامه ریزی حرفه ای و اصولی در سال کنکور پیش برین. چون سال کنکور جای آزمون و خطا نیست. برنامه ریزی شما باید طبق اصول خاصی انجام بشه تا در نهایت پیشرفت در تراز رو برای شما به ارمغان بیاره. این برنامه ریزی باید منعطف باشه، بازه های مروری و مطالعاتی مشخصی داشته باشه، زمان و حجم مطالعاتی مشخص داشته باشه و نکات دیگه ای که در بهترین روش برنامه ریزی برای شما توضیح دادم.

ساعت مطالعه

خب این یه امر طبیعیه که برای کسب ترازهای بالا، باید ساعات مطالعه ای بالایی هم داشته باشین. نمیشه انتظار داشت که با ساعت مطالعه 4-5 ساعت در روز به تراز 8000 رسید. قطعا هر چقدر ساعت مطالعه شما بیشتر باشه طبیعتا نتیجه بهتری برای شما رقم خواهد خورد. البته بگم نیازی نیست ناگهان ساعت مطالعه خودتون رو بیشتر کنید.

کافیه فقط پله به پله و در هر هفته کمی نسبت به گذشته بهتر باشید. اگر در افزایش ساعت مطالعه مشکل دارین، پیشنهاد میکنم این ویدیو رو تماشا کنید:

پیوستگی در مطالعه

پیوستگی مطالعاتی یکی از کار های مهم و تاثیر گذار در پیشرفت آزمون به حساب میاد. اگه شما یک هفته مداوم درس بخونین اما دو هفته از درس فاصله بگیرین، انگیزه و امید شما کم میشه. اگر واقع بین باشید، باید بگم که چنین مطالعه ای هیچ فایده نخواهد داشت و منتظر گرفتن نتیجه از چنین مطالعه ای در آزمون و کنکور نباشید. در مطالعه باید پیوستگی را رعایت کنید و هر روز خوب و هدفمند درس بخوانید.

خستگی و مشکلات روحی برای همه رخ می دهد اما در رقابت کنکور برنده کسی است که توانایی کنترل شرایط و برگشتن به روال اصلی را داشته باشد. اگر دچار فشار روحی یا بی انگیزگی شدید، می توانید یک نصف روز را به خودتان استرحت دهید اما حتما به خودتان قول دهید که روز بعد را با انگیزه و انرژی بیشتری شروع کنید و کم کاری گذشته را جبران کنید.

پیوسته مطالعه کن

پایه ضعیف

اگه شما پایه ضعیفی در دروس دهم و یازدهم دارین قاعدتا نمی تونین انتظار افزایش تراز و پیشرفت آزمون را از خودتون داشته باشین. اول باید این نقاط ضعف در شما از بین بره. شما باید در وهله اول تمرکز خودتون رو روی قسمت هایی که ضعف دارین بذارین. چون تا زمان رفع شدن این نقاط ضعف، شما مجبورین مباحث آزمون رو به صورت انتخابی مطالعه کنین.

یادگیری خیلی از مباحث نیاز به تسلط بر پیش نیاز ها داره. به عنوان مثال برای یادگیری مشتق، باید حد و مثلثات بلد باشیم. برای یادگیری ژنتیک باید میتوز و میوز بلد باشیم و … پس در برنامه ریزی های خود حتما حواستون به مباحث پایه و پیش نیاز باشه.

مرور نامنظم یا نامناسب

مرور مطالب اهمیت خیلی زیادی در افزایش تراز و پیشرفت درسی داره. شما به عنوان یک داوطلب کنکور باید حتما قبل از شرکت در آزمون، مطالب هفته های گذشته رو هم مرور کنین. این مرور می تونه به کمک تست زنی مباحث مطالعه شده و مطالعه دفتر خلاصه نویسی، یا حتی نکاتی که از موضوعات خونده شده و خودتون یادداشت کردین، انجام بشه. پس شما باید در برنامه ریزی هفتگی خودتون، علاوه بر بازه های مطالعه و تست زنی، بازه های مروری هم مشخص کنین.

بهترین و کاربردی ترین روش مرور، مرور با تست پوششی هست. تمامی رتبه های برتر کنکور در بازه های مرور خودشون تست پوششی میزنن. زدن تست پوششی در افزایش تراز تاثیر خیلی زیادی داره. به طور کلی به تست هایی که در حین خوندن مباحث جدید، از مباحث قبلی حل میکنین میگن تست پوششی. مثلا دارین دینامیک میخونین، حالا در بازه های مطالعه دینامیک، از حرکت شناسی هم تست میزنین. برای یادگیری بهتر تست پوششی میتونید به فایل صوتی زیر گوش کنید.

مرور با تست پوششی

استایل مطالعاتی، موثر در پیشرفت آزمون

استایل مطالعاتی یا همون عادات مطالعاتی هم نقش بسزایی در افزایش تراز دارن. به عنوان مثال شما بهتره دو درس محاسباتی رو پشت هم مطالعه نکنید. مثلا مطالعه درس ریاضی درست بعد از فیزیک عادت مطالعاتی درستی نیست. یا خوابیدن در حین مطالعه و راه رفتن موقع درس خواندن، از عادت درست مطالعه نیستند. پس باید برای موفقیت در آزمون ها و کنکور، سبک زندگی یک کنکوری موفق را نیز داشته باشیم.

افزایش تراز در مسیر قبولی کنکور فقط از طریق هدفگذاری درست امکان پذیر هست. هدفگذاری شما برای هر آزمون باید معقول و قابل دسترس باشه. شما نمی تونین به شکل مداوم در یک آزمون افزایش تراز 2000 تایی رو رقم بزنین. وقتی توقع بالایی از خودتون داشته باشین و نتونین به هدفی که دارین برسین، نا امیدی سراغتون میاد و انگیزه و تمرکز شما رو به کل از بین می بره.

اما اگه همین هدفگذاری در حل افزایش 200 تایی تراز باشه هم به راحتی امکان پذیره و هم محقق شدن اون انگیزه و امید شما رو دو برابر می کنه. برای اینکه بتونید اصول درست هدفگذاری و پیشرفت درسی را یاد بگیرید، دوره رایگان مسیر قبولی به شما پیشنهاد میشه.

تسلط به کتاب درسی و انتخاب درست منابع آموزشی

انتخاب منبع مناسب به این معنی نیست که فقط یکی از منابع تستی موجود در بازار استاندارده و باقی غیر قابل اعتماد هست. وقتی حرف از مناسب بودن منبع زده میشه، منظور مطابقت داشتن سطح اون کتاب با سطح علمی داوطلب هست. یعنی کتاب باید مناسب سطح شما باشه! علاوه بر این که این منبع باید مناسب شما باشه شما باید به این نکته هم توجه داشته باشین که بهتره برای هر درس از یک منبع تستی کمک بگیرین. به این دلیل که داشتن چند منبع مطالعاتی و تستی باعث ایجاد سردرگمی و استرس در داوطلبان میشه و فایده ای برای اون ها نداره.

البته باید به این موضوع هم بپردازیم که منبع طرح تمام تست های کنکور و آزمون های آزمایشی، کتاب درسی ما است. پس باید به تمام تمرین ها و پرسش های کتاب درسی تسلط داشته باشیم. اگر میخواین به درصد های بالا برسید و پیشرفت آزمون را تجربه کنید، پس به کتاب درسی خود مسلط شوید.

 

تحلیل و ارزیابی آزمون

انجام این کار حتی از نان شب هم برای شما واجب تر هست! یادتون باشه شما هر چقدر هم که آزمون خودتون رو خراب کرده باشین، باز هم تحلیل آزمون رو باید انجام بدین. چون اگه اشتباهات خودتون رو تحلیل و بررسی نکنین، همون اشتباهات در آزمون بعدی هم تکرار میشه. تکرار اشتباهات در آزمون های مختلف روحیه شما رو به حد زیادی تضعیف می کنه. توصیه من اینه که حتما یک دفتر برای تحلیل سوالات آزمون های آزمایشی خودتون داشته باشین و برای تحلیل آزمون وقت بذارین. و نکته مهم دیگه اینه که تحلیل آزمون حتما باید در همان روز آزمون انجام بشه.

هنر آزمون دادن

برای افزایش تراز و پیشرفت، شما باید هنر آزمون دادن رو بلد باشین. اینکه چند روز قبل از آزمون و روز آزمون باید چه کارهایی انجام بدین. آیا استراتژی خاصی برای آزمون دادن دارین؟ اگر اینطور نیست پس باید مدیریت آزمون و هنر آزمون دادن را یاد بگیرید. که ما هم در سایت بروکا کنکور مقالاتی خوبی درباره این موضوعات برای شما آماده کردیم. این مدیریت می تونه شامل مدیریت استرس، مدیریت زمان، مدیریت تمرکز و … بشه. رعایت این اصول ابتدایی و اولیه باعث میشه استرس و نگرانی شما تا حد زیادی کنترل بشه. و این امر به خودی خود پیشرفت و افزایش تراز رو برای شما به دنبال داره.

سخن پایانی

دوست عزیزم این نکته رو یادت باشه که افزایش تراز یک فرآیند بلند مدت هست. این فرایند نیاز به تلاش و صبر داره. پس شما با پشتکار و کمک گرفتن از راهکارهایی که بهتون گفتم، برای رسیدن به تراز ایده آل خودتون تلاش کنید. فراموش نکنین که نباید در این راه دلسرد بشین. نکاتی که گفتم رو اجرا کنید و همینطور حوصله و وقت خرج کنید تا به پیشرفت آزمون برسید. مطمئن باشید که با اجرای اصول درست و قدم گذاشتن در مسیر قبولی، میتونید شاهد رشد تراز و پیشرفت های چشمگیر باشید.

موفق و سلامت باشین

احسان جلالی

مدیر گروه آموزشی بروکا کنکور

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://brocakonkur.com/?p=13250
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اگر میخوای یک جلسه مشاوره رایگان با تیم بروکاکنکور داشته باشی،فرم زیر رو پر کن♥

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x